De 116 tingene som kan gi deg kreft – hele listen

Det internasjonale organisasjonen for kreftforskning (IARC – International Agency for Research on Cancer) samler og publiserer kreftstatistikk fra hele verden. Her er deres liste over de 116 stoffene og aktivitetene (for noen av dem er mer verb enn substantiv) som IARC nå definitivt regner med fører til kreft, gruppe 1a. Her finner man blant annet alkohol, sigarettrøyk, prosessert kjøtt samt en rekke av cellegiftene som brukes i konvensjonell medisin, eksempelvis, Melphalan som brukes i forbindelse med beinmargstransplantasjon,  Etoposide, Cisplatin og Bleomycin som brukes ifm testikkelkreft samt tamoxifen som brukes ifm brystkreft. Stoffer og aktiviteter som bare sannsynligvis fører til kreft er ikke med på denne listen.

Les mer

Gå til IARC sine sider

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *