Cellegift er kreftfremkallende og ineffektivt

Cellegift, det moderne samfunnets «hellige gral» av kreftbehandling, er faktisk et produkt av kjemiske våpenprogrammer fra andre verdenskrig og de første cellegiftene ble utviklet på basis av sennepsgass. Det oppstod som et nytt alternativ etter mange tiår med  mislykkede kreftbehandlinger ved bruk av stråling og kirurgi. Det ble et supplement til disse behandlingsmetodene – et typisk eksempel på «bedre liv med kjemi» -filosofien som feide over USA i løpet av 1950-tallet.

Til tross for den innsats som er gjort og de penger som er satt inn i kampen mot kreft, har fremdriften med tanke på å finne en løsning vært minimal siden da. Kreft er for alle praktiske formål like vanskelig å behandle idag som for 40 år siden – i hvert fall fra et konvensjonelt perspektiv.

Det faktum at mange av de mest populære kjemoterapeutiske stoffene som idag anvendes, er klassifisert av Verdens helseorganisasjon (WHO) som kreftfremkallende stoffer, illustrerer godt hvor bakstreversk konvensjonell kreftbehandling er. Bare for å ta et eksempel: Tamoxifen er en av de mest brukte cellegiftene som brukes til behandling av brystkreft. Tamoxifen forårsaker ikke bare kreft (sammen med mer enn 24 andre dødelige bivirkninger). Det er også ofte ineffektivt.

Les mer

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *