1. (Blogg) Bakgrunn for bloggen

12jan - by Killcancer.no - 0 - In BLOGG / MIN HISTORIE NYHETER

(2018) Denne bloggen handler om da jeg valgte å takke nei til konvensjonell behandling etter å ha fått en alvorlig kreftdiagnose.

Den handler om hva jeg fant på leting etter hva som kunne gjøre meg frisk, og gi meg svar på hva kreft egentlig er. Hvordan ser den ut, den mye beryktede kvakksalversiden som jeg nå valgte å utsette meg for? Hvem er alle disse useriøse aktørene som konvensjonelle leger advarer mot? Hvem er alle de skrupuløse aktørene som kun står klar for å kaste seg over deg for å profittere på din ulykke?

Bloggen handler også om hvem konvensjonell medisin egentlig er og hvordan den har oppstått. Er dette bare engler som vil oss vel, eller har konvensjonell medisin sider ved seg som ikke fremkommer i særlig grad i dagens mediebilde? Informasjon som er høyst relevant når man står med begge beina midt oppe i en alvorlig kreftdiagnose og skal ta stilling til et såpass alvorlig spørsmål om man skal velge cellegift og beinmargstransplantasjon eller ikke.

Kunnskapen jeg fant, samt de erfaringene jeg gjorde sjokkerte meg!  Den forvandlet meg fra å være en person som i alle sammenhenger ville forsvart det aller meste av det dagens legevitenskap er basert på, fordi jeg i utgangspunktet har tro på vitenskap, til å bli en skeptiker til viktige deler av dagens konvensjonelle medisin. Både til den praksisen som utføres, samt det vitenskapelige fundament den bygger på. Spesielt der hvor behandlingen i stor grad er basert på medisiner og metoder levert av farmasøytisk industri.

Min egen helseutfordring tvang meg til å tenke nytt. Denne nytenkningen tror jeg ihvertfall i første omgang har reddet livet mitt. Det er mitt håp at andre kan ha nytte av de erfaringene jeg har gjort meg, og den informasjon jeg har samlet siden januar 2015. Denne erfaringen ønsker jeg nå å samle på Killcancer.no.

Konvensjonell medisin er på mange områder fantastisk. De fremskritt som er gjort innen en rekke områder som for eksempel kirurgi, sykdomsbekjempelse med antibiotika, behandling av astma-rammede  er ikke noe annet enn enestående. Vi trenger uten tvil det konvensjonelle helsesystemet i mange situasjoner. Det er IKKE det denne bloggen handler om.

Dagens konvensjonelle helsesystem har som alle andre systemer, også svakheter. Innenfor kreftbehandling er det store svakheter. Mange er bortimot blinde i sin tro på at deres leger vet best uansett lidelse. Dette er forståelig gitt den makt leger og helsepersonell har i dag. De fleste av oss kjenner ingen andre alternativer lenger. Denne ukritiske tilliten fra folk flest har konvensjonell medisin ikke gjort seg fortjent til. Den skyldes heller mangel på alternativer. Den ser heller ut til å skyldes helsevesenets monopolistiske markedssituasjon, enn gode resultater. Ukritiske tillit til sin lege kan dessverre være fatal når man er rammet av en kreftdiagnose.

Konfrontert med en ukurerbar kreftsykdom, hvor jeg i beste fall ble hadde 5-10 år igjen å leve hvis jeg sa ja til behandling, så kommer nytenkning lettere. Det fine med dette er at det setter deg fri! Man innser at det er første gang man virkelig tar sin egen helse i sine egne hender! Men først blir man skikkelig forbanna!

Bloggen beskriver hva jeg finner i denne prosessen, hvordan den forvandler meg og mitt syn på både min sykdom og på hele kreftindustrien. Det er nemlig en industri, om du ikke har tenkt på det før! Det er mitt håp at flere blir bevisst på konvensjonell medisins svakheter og i større grad evner å ta sin egen helse i sine egne hender og gjøre riktigere valg fremfor utelukkende å stole blindt på det standardiserte behandlingsopplegget man blir tilbudt av konvensjonelle leger.  Jeg tror det vil redde liv. Dette gjelder spesielt kreftrammede.

Ifølge estimater fra International Agency for Cancer on Cancer (IARC), var det i 2012 14,1 millioner nye kreft tilfeller og 8,2 millioner kreft dødsfall over hele verden. I 2030 forventes den globale byrden å vokse til 21,7 millioner nye kreft tilfeller og 13 millioner kreft dødsfall rett og slett på grunn av befolkningens vekst og aldring. Den fremtidige byrden vil trolig bli enda større grunnet at vestlig livsstil, for eksempel røyking, dårlig kosthold, fysisk inaktivitet brer om seg i utviklingsland.

I Norge får 33.000 personer kreft hvert år (2016) og ca. 10.000 (ca 27% av alle dødsfall)  dør av kreft i Norge hvert år. Og tallene øker.. Det store bildet innenfor kreftmedisin er, tross stadige reportasjer i media om nye store fremskritt, en mildt sagt elendig suksessrate. Behandlingsmetodene er svært begrenset og i mange tilfeller dødelig. Sannsynligvis mer dødelig enn å ikke la seg behandle i det hele tatt i veldig mange tilfeller. Men heldigvis finnes det løsninger. I massevis.

 

Linker:

Det norske kreftregisteret
Worldwide cancer statistics

 

Les neste blogginnlegg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *