Statiner forårsaker herdede arterier, og forverrer faktisk hjerteproblemer, ifølge ny studie

(2016) Saken mot kontroversielle statinmedikamenter fortsetter å vokse. I tillegg til at statiner som anvendes i stor skala for å behandle  «dårlig» kolesterol – er knyttet til hjerneskade og diabetes, viser nå en ny studie at pasienter som tar medisinen, har større sjanse for å oppleve problemer med herdede arterier (aterosklerose).

Herding av arteriene er den viktigste årsaken til hjertekomplikasjoner, som hjerteinfarkt. På toppen av å skade hjertet, fant forskerne at statiner hindrer andre prosesser i kroppen som faktisk beskytter hjertet. Dette kan «forårsake eller forverre hjertesvikt», ifølge studien.

Studien ble publisert i Expert Review of Clinical Pharmacology, og den vil puste nytt liv inn i debatten om hvorvidt fordelene med statiner oppveier risikoen. «Jeg kan ikke finne noen bevis som støtter bruk av statiner,» konkluderte forfatteren av studien.

Les mer

Les også: Statiner stimulerer aterosklerose og hjertesvikt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *