Verdens Helseorganisasjon: Å spise pølser er kreftfremkallende

Å spise hurtigmat som pølser, hamburgere og bacon er kreftfremkallende, mener Verdens helseorganisasjon. Også rødt kjøtt kan være farlig.

Les mer

 

 

 

 

One thought on “Verdens Helseorganisasjon: Å spise pølser er kreftfremkallende”

  1. Meldingene om kjøtt og spesielt prosessert kjøtt blir tydeligere og tydeligere. Denne gangen fra verdens helseorganisasjon. Det internasjonale kreftforskningsinstituttet (IARC) som kartlegger kreftfremkallende stoffer mener prosessert kjøtt hører hjemme i gruppe 1a – som betyr «sikkert kreftfremkallende for mennesker» mens rødt kjøtt hører hjemme i gruppe 2a: «Sannsynligvis kreftfremkallende for mennesker»
    Men får dette særlige konsekvenser for kjøttindustrien for eksempel i form av merking? Tvilsomt. Med de passive og «bearbeidede» matvaremyndigheter vi har her i landet, som heller beskytter industrien enn innbyggerne, må vi regne med at det blir lenge til disse matvarene blir merket på noen måte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *